Nii on, tänasega lõppeb kiirussõitjate võistlushooaeg Eesti kõige kiirema purilauduri tiitli peale.
Hooaeg oli pikk ja iga surfipäev on kiirussõidus võistluspäev. Kiirussõitjad alustavad kevadel esimestena ja lõpetavad sügisel viimastena.
Milline siis kiirussõiduhooaeg 2022 oli? Seda päris tormi ei tulnudki see aasta, kuid tulemused on siiski märkimisväärsed. Kui tavaliselt loodetakse sügistormide peale, siis see aasta kihutati medalikohad välja üsna suve algul Pärnus Mai rannas, kus olid kohal kõik Eesti kiired ja ilusad. Pisut segas kaarte sügisene Ühepäeva Kiirussõit. Läbi aastate on ees ikka ühed ja samad tegijad, eks selle kiirussõiduga on nagu viinamarjadega, ühtedele magus hea, teistele hapu.
KA müüt jäi seegikord murdmata, nii oli Kristel Kaubi juba neljandat korda Eesti kiirem naine purilaual. Võit oli seekordki perekondlik, teist aasta järjest võitis Eesti Meistri tiitli Toomas Kasenurm ja see ei ole veel kõik – Lisanna Kasenurm oli kiirem noor purilaual.
Tasavägises võitluses teise ja kolmanda koha nimel kindlustas Valde Viiding võiduga ühepäeva kiirussõidus omale hõbeda Aivo Prükk ees, kes võitis meistrivõistluste pronksi.
Naistest jäi teiseks ehk hõbemedali võitis Cerly Aulik ja pronksi võttis Elena Lass.
Harrastajate kiirem oli ka sel aastal Martin Keernik, Tarvi Kalnini ja Joosep Kepleri ees.
Kohtume 2023 kiirussõidul, õues on juba kevadet.
Jüri Kaldoja

Täname toetajaid Eesti Purjelaualiitu ja Z Fins.
EPL EMV Kiirussõit 2022a. kokkuvõte
Ka-Ka
mingem üles mägedele
Z logo