Talisurfi Kiirussõit 2023a. on lõppenud.
Võisteldi kolmes võistlusklassis, kõige enam võistlejaid oli meil eestis suht uues võistlusklassis tiivas.Tiib oli see hooaeg esimest aastat kiirusalana ja saavutas kohe enneolematu edu. Häädemeeste vanasõna:” Kui sul tiiba pole, siis sind polegi.” Paraku kelguklassis juba teist aastat ei tule mõõt täis. Lohede kohta saab öelda, et esimest aastat oli üle aastate suurim osalejate arv ja nende kiirused ikka väga väga kiired. Täpsemalt, kelkude seas on Boris avg 97,212km/h ja Liisa 79,256 km/h peajagu kiiremad ja sellega vist teistel isu ära võtnud, tubli on vanameister Koit Teder avg 71,072 km/h, kes pole alla andud.
Tiivad, kui talv algas eesti rekordiga, mis oli veidi üle 50kmh , siis iga uus nädal tõi uued rekordid ja uued võistlejad. Hooaja lõpuks lähenes rekord juba 90kmh ja naistel 70kmh. Eesti tiivarekord 1*10sek. on Toomas Kasenurm 88,270kmh ja naistest Triina Trei 65,48 kmh.
Ulmekiirused olid ka lohedel Andre Tampõld 5*10sek. 100,36 kmh !!!
5*10 edetabel siin:https://speedpirate.com/results/epl2023winter.html
Ja hooaja kokkuvõtted siin EPL EMV Talisurf Kiirussõit 2023 Tiivad kelgud EPL EMV Talisurf Kiirussõit 2023 ja lohed ELL EMV Talisurf Kiirussõit 2023a
Õnnitleme kiiremaid ja järgmisel talihooajal jälle ja veel kiiremini. Piltidel Andre, Triina ja Toomas
Andre lohe
Triina tiib
kosmonaut