Sel laupäeval peeti Pärnumaal Valgerannas merejääl maha üks kõige aegade ägedamaid jäälahinguid, kus mõõtu võtsid kõige kiiiremad nii jääl, veel, kui õhus. Toimus EMV Talisurfi Kiirussõidu Ühepäeva Kiirussõit etapp, võistlus kus ühel ajal, ühes samas kohas, ühestes tingimustes kõik püüavad kiiremat 1*10sek. tulemust välja kihutada.
Kohale oli tulnud arvukas seltskond kiireid nagu mutionu peole ja pidu oli äge, enamus proovisid ära vesiliu, mis maitses hea.
Tuul ise polnud suurem asi, aga järgides reegleid keegi ei jonninud ja vahet ei ole olgu torm või tuul, ees on ikka ühed samad nimed.
Alustaks tiibadest kuna see on ülipopulaarne, nii et me ei tea kedagi, kes ei tiibaks. Kuna Tommm puudus, siis Cerly Aulikule polnud vastast, ühtlasi kindlustas ta endale ka kindla esikoha kiirussõidu emv kokkuvõttes, kuid ärme seda karunahka veel jaga. Kuid talisurfi kiirussõidu kuningannaks võiks nimetada Eleri Birki, paljude jaoks välk selgest taevast. Eleri võistles eile kõigis kolmes klassis, tiib, lohe, kelk ja igaühes neis tõusis ta poodiumile – uskumatu!
Jah, tiib on naiste ala või … igatahes pooled võistlejatest olid naised ja nende tulemused olid meestest paremad. Järgmine aasta teeme muudatuse juhenditesse tuleb üldarvestus ja mehed. Ärge nüüd autorit kividega loopima hakake, nii lihtsalt on. Targem oleks omale võta naine, kel on tiib või tiivad. Ettevaatust ärge võtke naist,kel on sarved … !
Kelgud neid pole ammu nähtud, tundub väljasurev liik, räägitakse üksikutes maakohtades neid veel on, mis on tõsi. Nii oligi Valgeranda end kohale vedanud selle ala viimased mohhikaanlased, Boris Ljubtsenko, kes ei vaja tutvustamist, insener Valde Viiding ja mammutitest vanem Koit Teder. Tõsi proovisin isegi, mis maitse on kelgul. Boris tõestas, et seni kuni temal kelk on ta tuulest kiirem, muidugi oli Eleri naistest kiireim.
Ja lohed!!! On draakoni ehk loheaasta, kui muidu tundub, et lohesid on mustmiljon, siis tegelikult on neid neli või viis tükki, nii et hirmul on suured silmad. Loeks nende nimed ette Andre Tampõld, Raigo Piho, Ranno Rumm, Taho-Jaan Truus ja Eleri Birk.
Nüüd tuleb tervituste ja tänude koht. Meie täname kõiki osalejaid, ilma teieta poleks meid või vastupidi, Eesti Purjelaualiitu, Z-Fins, Tiina Viira, Fred Riis … jt. .
Kohtume juba uuel jääajal!
Ühepäeva Kiirussõit 2024 tulemused:
Talisurfi Ühepäeva Kiirussõit 2024 edetabel 23.02.24087101113122