Lüderitz SPEED CANAL on koht Namiibia rannikul, kus sünnib üha uusi kiirusrekordeid, nii isiklikke, rahvuslikke kui ka maailma tasemel. Seal puhuvad stabiilselt tugevad tuuled (40-50 sõlme), kanal on kaevatud sobivalt pikk, lai, sügav, tuule suhtes õige nurga all ja ka ilm on võistlushooaja lõppedes jätkuvalt mõnusalt suvine. Hea potensiaaliga kanal ja hea võistluskorraldus meelitab igal sügisel omanimelisele võistlusele maailma parimad kiirussõitjad. Nii ka seekord. 

 

Tänavuse Luderitz Speed Challenge 2015 võistluse 5. nädalal  sooritas Antoine Albeau (Prantsusmaa) uue kiirussõidu maailmarekordi 53,27 sõlme / 98,65 km/h, 500m keskmise kiiruse formaadis. Ääremärkuseks, et seekord kasutas A2 rekordisõidus Z uime. Eelmise maailmarekordi, 52.05 sõlme, sõitis Antoine samuti Luderitz Speed ​​Challenge 2012 aasta võistlusel. 

Samal päeval uuenes ka naiste rekord. Karin Jaggi (Šveits) saavutas uue naiste maailmarekordi tulemusega 46.31 sõlme / 85,76 km/h, 500m keskmises kiiruses. Eelmine naiste maailmarekord oli 45,83 sõlme, mille sõitis Zara Davis (GB) Luderitz Speed ​​Challenge 2012-l.